
- 20 g gær
- 3 dl mælk
- 100 g smør
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- ca. 500 g hvedemel
Smuldr gæren i mælken der er lunet til 35°.
Smelt smørret og tilsæt det mælken sammen med de øvrige ingredienser.
Ælt til dejen er blank og smidig.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og ælt den let igennem og tril tynde stænger, der formes til kringler.
Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand.
Når kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade.
Denne kogning gør det ud for efterhævning.
Pensle med sammenpisket æg - drys dem evt m. noget - og sæt dem i ovnen ved 250° og bag cirka 15 minutter.
De blev gode. Jeg dryssede halvdelen med perlesukker og halvdelen med saltflager og så en enkelt med krymmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar