tirsdag den 25. maj 2010

Chokoladekage



en pakke smør
250 g mørk chokolade brækket i stykker
2-3 spk. kaffepulver/instant coffee
300 g mel
en stor tsk bagepulver
60 g kakao
½ tsk natron
500 g sukker
4 æg
2 spsk olie
1 1/4 dl kærnemælk

Forvarm ovnen til 160 grader.


Kom papir rundt i kanten af en springform, så det stikker ca. 5 cm over kanten på formen.

Rør smør, chokolade og kaffe i en gryde med godt 1 3/4 dl varmt vand, over
svag varme, indtil smør og chokolade er smeltet, og blandingen er glat.

Sigt mel, kakao, bagepulver og natron ned i en stor skål. Rør sukker i og lav en
fordybning. Rør æg, olie og kærnemælk sammen, kom det i fordybningen og rør
langsomt melblandingen i.

Derefter røres den smeltede chokolade i. Bland det hele godt.

Hæld dejen i formen, og bag 1 time og 30-40 minutter, mærk med en strikkepind om den er bagt. Lad den afkøle i formen. Tag den ud når den er kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar