torsdag den 7. oktober 2010

Æbletærte



Dej:
150 gram smør
en teskefuld salt
250 gram mel
fem til syv spiseskefulde koldt vand

Når smørret er fordelt jævnt i melet og salten kommer du iskoldt vand i for at samle dejgen.

Sæt dejen i køleskabet i mindst en time. Herefter deler du den i to og ruller den ud til bund og top. I toppen stanser du lufthuller. Læg dejbunden i tærtefadet og sørg for, at den kommer helt op til og et stykke over kanten. Det er vigtigt, at tærten lukkes tæt inden den sættes i ovnen.

Fyld:
syv-otte store skrællede æbler (fjern kernehus og del æblet i både du skærer i skiver)
tre spiseskefulde mel
250 g sukker
to gode teskefulde kanel

Sukker, mel og kanel blandes i en skål. De skårne æbler vendes i blandingen – sørg for, at alle æbler bliver dækket af blandingen. Den sørger for, at æblesaften jævnes under bagningen, så tærten indeni bliver cremet, når den er bagt.

Fordel æblestykkerne på tærtebunden. Læg dejlåget på og sørg for at lukke bund og låg sammen. Pensl med æg og pynt evt. med de tidligere udstansede figurer. Bag tærten ved 200 grader i 40 minutter og servér den med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller vanilleis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar